top of page

Heeft u ook last van zorgverzekeringsstress?

De jaarlijkse 'zorgverzekeringsstress'

Het is inmiddels een jaarlijks ​terugkerend fenomeen. De 'zorgverzekeringsstress'. Een beetje gechargeerd, maar feit is wel dat aan het einde van het jaar, ieder jaar weer, een groot deel van de Nederlanders zich niet alleen druk maakt om de sinterklaas- en/of kerstcadeautjes, maar ook (en misschien nog wel meer) om hun ziektekosten-verzekering. Want, wat heeft de overheid voor het komende jaar uit de basisverzekering geschrapt? Of is er wellicht iets aan de basisverzekering toegevoegd? Kan ik het komende jaar zorgkosten verwachten voor behandelingen die op basis van mijn huidige verzekering niet voor vergoeding in aanmerking komen? Is het verstandig dat ik hiervoor een aanvullende verzekering sluit? En zo ja, welke aanvullende verzekering moet ik dan hebben? En bij welke verzekeraar? Moet ik wel bij mijn huidige ziektekostenverzekeraar blijven?

Dit zijn vragen die velen van ons bezighoudt. Want of we het nu leuk vinden of niet, om te voorkomen dat we het komende jaar bakken met geld kwijt zijn aan medische behandelingen die we niet vergoed krijgen, of dat we maandelijks premie betalen voor zorg waarvan we weten dat we er toch geen gebruik van gaan maken, is het noodzakelijk dat we ons ieder jaar weer verdiepen in de zorgverzekering. En dat dit niet iets is om vrolijk van te worden, dat weten we allemaal.

Welke verzekeraar moet ik hebben?

Moet ik bij de huidige verzekeraar blijven, of moet ik overstappen naar een ander? Het antwoord op deze vraag is voor een ieder verschillend. Wat namelijk bij de ene verzekeraar volledig vergoed wordt, wordt bij een andere verzekeraar misschien wel beperkt, of helemaal niet vergoed. Vind ik het goed dat ik mijn zorg moet afnemen bij zorginstellingen waar mijn verzekeraar een contract mee heeft afgesloten, of wil ik zelf bepalen waar ik behandeld word? Kom ik misschien ook in aanmerking voor een collectieve ziektekostenverzekering? En is dit ook daadwerkelijk voordeliger dan een individuele ziektekostenverzekering bij een andere verzekeraar?

Het is belangrijk dat je de belangrijkste punten waar jouw zorgverzekering aan moet voldoen op een rijtje zet en dat je op basis van die uitgangspunten de juiste ziektekostenverzekeraar/-verzekering zoekt. Want wat voor de één een goede ziektekostenverzekeraar is hoeft dat voor een ander niet te zijn.

Heeft mijn werkgever al iets voor mij geregeld?

Sommige werkgevers hebben voor hun werknemers (en eventueel hun partners en de overige inwonende gezinsleden) bepaalde veel voorkomende ziekteoorzaken collectief verzekerd. Zo komt het bijvoorbeeld regelmatig voor dat een werkgever een zgn. 'werkgeversmodule' voor zijn werknemers heeft gesloten waarin de kosten voor fysiotherapie en psychologische hulp verzekerd zijn. Op deze manier krijgt de werkgever niet te maken met medewerkers die langer dan nodig ziek thuiszitten omdat hun ziektekostenverzekering geen dekking biedt voor fysiotherapie en/of psychologische hulp (twee veel voorkomende verzuimoorzaken!). Heeft de werkgever deze 'werkgeversmodule' verzekerd, dan scheelt het de werkgever in de verzuimkosten en aangezien de werknemer deze dekkingen niet meer hoeft mee te verzekeren op zijn ziektekostenverzekering scheelt het hem/haar ook nog eens in de maandelijkse premie voor de ziektekostenverzekering.

Uit het voorgaande blijkt dat de ziektekostenverzekering een verzekering is waar je goed over na moet denken. Als je de juiste ziektekostenverzekering hebt gesloten dan kan je dat jaarlijks een flinke kostenbesparing opleveren. Wil je graag weten wat voor jouw situatie de beste ziektekostenverzekeraar/-verzekering is, neem dan contact met ons op. Dan ben je verzekerd van een goed advies!

Contactgegevens

 

AssurantieAdvies Jonker

Erica 36

8471 WL  Wolvega

 

06-11730906

rjonker@assurantieadviesjonker.nl

 

KvK 56534108

AFM 12041548

Recente berichten
Archief
Volg ons op
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Basic Square
bottom of page